Bahan2:
1/3 agar2 cap burung layang2 (agar2 tali sepeket digunting kpd 3 bahagian)
6 mug air
1 liter susu UHT plain(kalau wat perisa strawberry n coklat beli jer susu yg telah tersedia)
1 cawan gula (kalau suka manis boleh tambah)
5 sudu besar susu tepung(dibancuh ngan sedikit air panas)(saya guna susu ank jer)
1 camca garam
perasa terpulang pada kita nk buh yg mana,mango,keladi,jagung n sbg nya..(kalau perisa coklat n strawberry kt kedai dh ader jual susu perasa coklat n strawberry)jd tk perlu susah2 letak perasa..
cara2:
masak agar2 hingga larut,masukkan gula n susu UHT,kacau sentiasa bila dh mendidih masukkan susu tepung yg telah dibancuh dgn air panas n masukkn garam.bila dh larut n mendidih leh ar tutup api..n sejukkn dlm bekas kecik2..
0 ulasan:
Catat Ulasan