BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Selasa, 7 Disember 2010

moosse mangga resepi dri yani my resepi

  • 200g yogurt tanpa perisa
  • 100ml susu segar
  • 1-2 biji mango
  • 16g gula
  • 5g gelatin + 1 sudu besar air panas

Cara-cara

  1. Kupas kulit mango. Masukkan semua bahan kecuali gelatin ke dalam blender or mixer. Mix sehingga semuanya sebati.
  2. Masukkan pula gelatin. Mix lagi dalam 1-2 minit.
  3. Tuang ke dalam acuan. Sejukkan dalam peti sejuk.
  4. Hiaskan dengan mango yg dipotong dadu sebelum dimakan.
  5. Note: Kalau mango tu manis, boleh kurangkan gula. Kalau takde fresh mango, boleh guna yg dalam tin.
  6. MangomousseMango_mousse

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

digital Date-time clock

welcome to my page