skip to main |
skip to sidebar
- 1 Swissroll (any flavour)
- 1 Tin Fruit Coctail
- 1 Gelas Susu Cair
- 2 Gelas Air
- 3 Sudu Makan Tepung Kastad
- 4 Sudu Makan Gula
- 1 Sudu Kecil Esen Vanila
Cara-cara
- Potong dalam 1 inci Swissroll dan susunkan didalam bekas/mangkuk.
- Tuang rata air coctail ke atas Swissroll tadi.
- Tabur 1/2 daripada buah coctail tadi ke atas swissroll.
- Campur tepung kastad dengan susu cair, gula dan esen vanila. Masak hingga mengelegak dan sedikit pekat. Tuang atas swissroll tadi.
- Taburkan buah coctail yang selebihnya dan disejukkan.
- Jika suka, buat agar-agar mengunakan agar-agar kotak segera perisa stawberi dan tuang. Boleh juga dihias ikut kesukaan masing-masing.
0 ulasan:
Catat Ulasan