BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Selasa, 7 Disember 2010

puding trifle resepi dri ginola my resepi

  • 1 Swissroll (any flavour)
  • 1 Tin Fruit Coctail
  • 1 Gelas Susu Cair
  • 2 Gelas Air
  • 3 Sudu Makan Tepung Kastad
  • 4 Sudu Makan Gula
  • 1 Sudu Kecil Esen Vanila

Cara-cara

  1. Potong dalam 1 inci Swissroll dan susunkan didalam bekas/mangkuk.
  2. Tuang rata air coctail ke atas Swissroll tadi.
  3. Tabur 1/2 daripada buah coctail tadi ke atas swissroll.
  4. Campur tepung kastad dengan susu cair, gula dan esen vanila. Masak hingga mengelegak dan sedikit pekat. Tuang atas swissroll tadi.
  5. Taburkan buah coctail yang selebihnya dan disejukkan.
  6. Jika suka, buat agar-agar mengunakan agar-agar kotak segera perisa stawberi dan tuang. Boleh juga dihias ikut kesukaan masing-masing.
  7. Dsc07451

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

digital Date-time clock

welcome to my page