tart telur sebelum d buh kastadnye dn sebelum d bakar..resepi dri illa azila
bhn2
2 cwn tepong gandum
1/4 CWN GULA HALUS
1/2 SUDU BAKING POWDER
1/4 SUDU TEH GARAM
100GM BUTTER
2 BIJI TELOR
BHN FILING
4 BIJI TELOR
1 CWN SUSU CAIR
1/4 CWN GULA HALUS
1 SUDU KECIL TEPONG KASTARD
1/2 SUDU TEH ESEN VANILLA
CARA2NYA
UNTUK BUAT KULITNYA(CRUST)PUKUL BUTTER DAN TELOR HINGGA SEBATI,,MASUKKAN TEPONG GULA,,MASUKKN TEPONG GARAM DAN BAKING POWDER,,ULI DAN MIX HINGGA SEBATI..DAN MENJADI DOH..AMBIL SEDIKIT ADUNAN DAN TERAPKAN KEBEKAS EGG TART DAN DIBAKAR SELAMA 15 MINIT ATAU HINGGA KUNING...LALU BOLE LA DIMASUKKAN ADUNAN FILING(INTI)PULA DAN BAKAR KEMBALI SELAMA 20MINIT,,SUHU 180C...
###UTK INTI##
CAMPURKAN SEMUA BHN,,LALU MIXER HINGGA SEBATI,,BOLE LAA DIMASUKKAN KEDLM CRUST YG DIBAKAR TERLEBIH DULU TD..
Rabu, 8 Disember 2010
tart telur resepi dri illa azila KR FB
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 ulasan:
Catat Ulasan