BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Isnin, 6 Disember 2010

kueh gegetas tepung pulut dan kelapa parut

tpong pulut angaran stngh kampit (dlm stegah kilo kot klu nk wat ckit)... Lihat seterusnya..
kelapa parut dlm 1 senduk nasi.
air kapur (ambik secubit pastu + dgn air klu x de pon x pe)
msukkn kelapa ,tpong pulot dn air 2 sikit2 uli smpai sbati dn x melekat kt tngn.
gentel2kn dn leperkn je pastu goreng dgn minyak yg tp kena slalu balik2 kn spaya kueh ni x meletup.sbb kuih gune tpong pulot ni meletup klu d goreng,tu lah kena balik2kn tp jgn lah kerap kang hncur lak.dah garing angkat dn tos minyaknye.
dlm kuali lain msukkn gule 1 @ 2 senduk (angaran 15 sudu kot ikot suke lah nk mnis ke)
msk gule dgn api kecil dn bile dah gule 2 hncur tutup api dn msukkn kueh getas yg dh d goreng td dn blik2 kn.kacau cpat2 spaya kueh dn gule sebati.jgn lama2 nanti gula keras.kang nanti kueh dgn gula x bsalut dgn smpurna lak.ingat 2 jgn buke api time nk gaulkn kueh dgn gula..kang x menjadi sira nye.slamat mencuba yek.

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

digital Date-time clock

welcome to my page