skip to main |
skip to sidebar
- peket serbuk dadih buah-buahan (perasa ikut pilihan)
- 1500 ml air
- 200 ml susu sejat
- 50 g gula halus
- loyang atau acuan puding kecil2 secukupnya
Cara-cara
- Dalam sebuah periuk,masak air,susu dan gula hingga mendidih.Kecilkan api dan masukkan serbuk dadih dan kacau rata.Masukkan pula gula buah2an(sedia ada dlm peket berisi serbuk dadih=2 gm) dan terus kacau.Matikan api.Disebelah adalah gambar serbuk dadih buah2an..
- Tuang adunan puding ke dalam acuan2 kecil hingga habis dan sejukkan.
- Adunan puding boleh dibubuh ke dalam loyang jika suka.
- Setelah puding sejuk pada suhu bilik,simpan di dalam peti sejuk dan siap untuk disajikan.Jika suka,hias puding dgn buah segar yg dipotong kecil atau buah koktel.
- **Gambar puding dlm step 2 dan 3 kelihatan pucat sebab puding baru di tuang dan belum keras lagi.
0 ulasan:
Catat Ulasan